Ειναι καλό να κάνετε αλλαγή κλειδαριάς όταν μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι;

Όταν αλλάζετε τον τόπο διαμονής σας, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε, ώστε να μήν έχετε άγχος για την ασφάλειά σας.
Συνήθως οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι που μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους μέσα και αποσυσκευάζουν έτσι ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στην κανονική τους ρουτίνα.
Αλλά αυτό που πρέπει να είναι πιο σημαντικό για έναν νέο ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή είναι να αλλάξετε τις κλειδαριές πόρτας για να σας προστατεύσει σε περίπτωση που κάποια κλειδιά καταλήξουν σε λάθος χέρια.
Η κατοχή νέων κλειδαριών και κλειδιών θα διασφαλίσει ότι εσείς και η οικογένειά σας είναι τα μόνα άτομα που μπορούν να εισέλθουν στο νέο σας σπίτι.

Συχνά, οι προηγούμενοι κάτοικοι ενδέχεται να έχουν ακόμα αρκετά αντίγραφα των κλειδιών σας, παρόλο που το συμβόλαιο αναφέρει ότι όλα τα κλειδιά πρέπει να παραδοθούν κατά την τελική πώληση / ενοικίαση του ακινήτου.
Αυτό όχι μόνο προκαλεί πρόβλημα ασφάλειας για εσάς ως νέος κάτοικος, αλλά μπορεί επίσης να είναι αιτία προβλημάτων ασφάλισης στο μέλλον.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αλλαγή των κλειδαριών σας είναι τόσο σημαντική.

Οι νέοι ενοικιαστές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τον ιδιοκτήτη ή τον διαχειριστή να αλλάξει τις κλειδαριές μεταξύ των ενοικιαστών.
Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη που θα έχει πρόσβαση στο διαμέρισμά σας.
Μιλήστε με τον ιδιοκτήτη και ερευνήστε τους όρους της μίσθωσης πριν αλλάξετε τις κλειδαριές σας ..

Θα μπορούσατε να επιλέξετε να αλλάξετε τις κλειδαριές μόνοι σας, αλλά η μετάβαση σε ένα νέο σπίτι μπορεί να είναι αγχωτική και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να μάθετε πώς να τις εγκαταστήσετε σωστά μπορεί να δαπανηθεί καλύτερα σε άλλα πράγματα στη λίστα υποχρεώσεων.
Ένας εξειδικευμένος κλειδαράς μπορεί να αλλαξει τις κλειδαριές σας με ασφάλεια και γρήγορα.
Είναι μια επιπλέον δαπάνη που δεν είχατε προγραμματίσει, αλλά αξίζει να το κάνετε, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε καλά γνωρίζοντας ότι η ιδιοκτησία σας είναι ασφαλής.