Συμβουλές της αστυνομίας για την πρόληψη διαρρήξεων

Τα σπίτια που δεν έχουν πάρει μέτρα ασφαλείας απο κλειδαρά έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες διάρρηξης από εκείνα με απλά μέτρα ασφαλείας. Οι καλές κλειδαριές παραθύρων μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Καλέστε έναν κλειδαρά της Καλλιθέας. Η λήψη μερικών μόνο βημάτων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο να προστατεύσετε το σπίτι σας από διάρρηξη. Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές:

 • Κλειδώνετε τις πόρτες και τα παράθυρά σας κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι, ακόμα και όταν είστε έξω στον κήπο, θυμηθείτε να κλειδώσετε διπλά τις πόρτες σας.
 • Απόκρυψη όλων των κλειδιών, συμπεριλαμβανομένων των κλειδιών του αυτοκινήτου, μακριά από την οπτική γωνία και μακριά από το γραμματοκιβώτιο.
 • Εγκαταστήστε έναν συναγερμό
 • Εγκαταστήστε καλό εξωτερικό φωτισμό
 • Αποκτήστε έναν αξιόπιστο γείτονα για να παρακολουθεί την ιδιοκτησία σας.
 • Αφήστε τα ραδιόφωνα ή τα φώτα ή χρησιμοποιήστε αυτόματους διακόπτες με χρονοδιακόπτη στο σπίτι σας για να φαίνεται η ιδιοκτησία κατειλημμένη.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι φράχτες γύρω από τον κήπο σας είναι σε καλή κατάσταση
 • Ασφαλίστε τα ποδήλατα στο σπίτι κλειδώνοντάς τα σε ένα ακίνητο αντικείμενο μέσα σε ένα κλειδωμένο υπόστεγο ή γκαράζ
 • Αποθηκεύστε τις σκάλες και τα εργαλεία μακριά. Μην τα αφήνετε έξω όπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εισβάλουν στο σπίτι σας
 • Βεβαιωθείτε ότι η πίσω περίφραξη είναι σε καλή κατάσταση
 • Βελτιώστε τους φράχτες στο μπροστινό μέρος του ακινήτου σας, δηλαδή βάλτε ψηλούς φράκτες.
 • Αφαιρέστε τα τιμαλφή από τα παράθυρα του ισογείου
 • Αποθηκεύστε οποιαδήποτε αντικείμενα υψηλής αξίας (π.χ. κοσμήματα, διαβατήρια) σε σωστά ασφαλισμένο χρηματοκιβώτιο ή τραπεζικό θησαυροφυλάκιο

Πόρτες και παράθυρα

Στις περισσότερες διαρρήξεις, οι εγκληματίες εισβάλουν στο σπίτι ή στο διαμέρισμα από την πόρτα, είτε βγάζοντας την κλειδαριά είτε κλωτσώντας την πόρτα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες σας είναι γερές και ασφαλείς. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε μια ράβδο για επιπλέον αντοχή. ένας κλειδαράς μπορεί να σας συμβουλεύσει πώς να το κάνετε καλύτερα.

Τα γυάλινα πάνελ στις πόρτες είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Εάν έχετε ένα στην πόρτα σας, θα μπορούσατε να το αντικαταστήσετε με πλαστικοποιημένο γυαλί, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια μεμβράνη σε ένα κατάστημα DIY που μπορείτε να την κολλήσετε πάνω από το τζάμι για να γίνει πιο δύσκολο να σπάσει.

Τα καταστήματα οικιακής ασφάλειας και DIY πωλούν φθηνές κλειδαριές που λειτουργούν με κλειδί για να ταιριάζουν στα περισσότερα είδη παραθύρων. Τοποθετήστε κλειδαριές παραθύρων με κλειδιά σε όλα τα παράθυρα του κάτω ορόφου και σε εκείνα στον επάνω όροφο που είναι εύκολα προσβάσιμα.

Διάρρηξη αντιπερισπασμού

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιος είναι στην πόρτα σας, μην την ανοίξετε. Ελέγξτε την ταυτότητα του καλούντος καλώντας την εταιρεία από την οποία ισχυρίζονται ότι προέρχονται, δηλαδή φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό και αστυνομία. Χρησιμοποιήστε τους αριθμούς τηλεφώνου που αναφέρονται στον τοπικό σας κατάλογο ή παρέχονται ανεξάρτητα από τον πάροχο υπηρεσιών σας – Μην χρησιμοποιείτε αριθμούς τηλεφώνου που παρέχονται από τον καλούντα – ενδέχεται να είναι ψεύτικοι.

Φεύγοντας για διακοπές

Κάντε το σπίτι σας να μοιάζει σαν κάποιος να μένει σε αυτό:

Χρησιμοποιήστε αυτόματους διακόπτες χρονοδιακόπτη για να ανάψετε τα φώτα και τα ραδιόφωνα όταν πέφτει το σκοτάδι
.Η αλληλογραφία ή τα διαφημιστικά που βρίσκονται έξω απο την πόρτα σας είναι ένα σημάδι ότι δεν είστε παρόν και λείπετε
. Οι έμπιστοι γείτονες σας μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν συλλέγοντας την αλληλογραφία σας ή τα διαφημιστικά, ανοίγοντας και κλείνοντας τις κουρτίνες.
Αποφύγετε να συζητάτε σχέδια διακοπών σε δημόσιους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης – οι διαρρήκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία δημοσιεύετε εκεί προς όφελός τους.