Απατεώνες κλειδαράδες

Τα τελευταία χρόνια, έχουν παρουστιαστεί πολλές περιπτώσεις απο απατεώνες κλειδαράδες ειδικά στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Επομένως είναι αναγκαίο να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε και να αποφεύγετε τέτοιες απάτες.

Αν είσαι απρόσεκτος και πέσεις θύμα αυτών των απατεώνων μπορεί να σου κοστίσει πάνω από εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες ευρώ.

Η απάτη στοχεύει την άμεση ανάγκη του θύματος για υπηρεσίες κλειδαρά έκτακτης ανάγκης.

Όπως όταν έχετε κλειδωθεί έξω από την ιδιοκτησία σας λόγω χάσιμο των κλειδιών σας, εσφαλμένης τοποθέτησης ή κλοπής. Σε τέτοιες περιπτώσεις βιάζεστε και είστε απελπισμένοι για μια γρήγορη, φθηνή λύση.

Πώς λειτουργεί αυτή η απάτη

Αυτή η απάτη από μόνη της είναι αρκετά περίπλοκη και ξεκινά από το διαδίκτυο.

1. Βρίσκονται εύκολα

Ο απατεώνας δημιουργεί μια καταχώριση και έναν ιστότοπο στους χάρτες της Google με εμφανείς διαφημίσεις για να εμφανίζεται ως νόμιμη εταιρεία κλειδαρά.

Όταν το θύμα που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναζητά διαδικτυακά έναν νόμιμο κλειδαρά στην περιοχή, εμφανίζεται ο συγκεκριμένος ιστότοπος.

Ο ιστότοπος βελτιστοποιείται για τοπικά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας δυνατότητες όπως τοπική διεύθυνση, τοπικούς αριθμούς τηλεφώνου και τοπικό μαγαζί. Αυτό οδηγεί το θύμα να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει μια γρήγορη απάντηση από μια δήθεν τοπική εταιρεία.

2. Προσφέρουν Χαμηλές τιμές

Το βασικό σημείο αυτών των ιστότοπων απάτης είναι η χαμηλή τιμή που διαφημίζεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης και στον ίδιο τον ιστότοπο.

Αφού καλέσει τον τοπικό αριθμό που παρέχεται από τον ιστότοπο, ο πελάτης μπορεί να κατευθυνθεί σε ένα εξωτερικό τηλεφωνικό κέντρο που υπόσχεται να στείλει έναν κλειδαρά. Ωστόσο, μπορεί να σας απαντήσει ο οποιοσδήποτε στο τηλέφωνο.

3 Έρχονται ανειδίκευτοι υπάλληλοι χωρίς άδεια

Το άτομο που έρχεται είναι συνήθως ανειδίκευτο, χωρίς άδεια και ασφάλεια. Επίσης φθάνουν σε ένα μη επώνυμο όχημα και δεν παρέχουν καμία μορφή αναγνώρισης.

Στη συνέχεια, το άτομο θα προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τελικά θα καταστρέψει την κλειδαριά και στη συνέχεια θα την αντικαταστήσει με μια νέα κλειδαριά χαμηλής ποιότητας.

4. Ο τελικός λογαριασμός είναι ΜΕΓΑΛΟΣ

Σε αυτό το σημείο σας χρεώνουν ένα υπερβολικά υπερτιμημένο ποσό. Έχουν ακουστεί περιπτώσεις για χρεώσεις ύψους εκατοντάδων και χιλιάδων δολαρίων. Αυτό που κάνουν είναι βλάπτουν και αντικαθιστούν υψηλής ποιότητας κλειδαριές με κατώτερα προϊόντα.

Αυτοί οι ανειδίκευτοι απατεώνες απαιτούν πληρωμές και συχνά παραδίδουν παράνομα και μη εμπορικά τιμολόγια στους πελάτες τους. Έχουν επίσης ληφθεί αναφορές για απειλές και άλλες εκφοβιστικές συμπεριφορές για να διασφαλιστεί ότι ο πελάτης πληρώνει.

apatewnes-kleidarades2

Πώς να αποφύγετε αυτές τις απάτες

Τώρα που γνωρίζετε ότι υπάρχουν αυτές οι απάτες, το επόμενο βήμα είναι να μάθετε πώς να προστατέψετε τον εαυτό σας.

Για να μην να πέσετε θύμα, ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Δημιουργήστε μία σύντομη λίστα

Ξεκινήστε εκτελώντας μια αναζήτηση για μια αξιόπιστη εταιρεία κλειδαρά πριν πραγματικά την χρειαστείτε μια και δημιουργήστε μια σύντομη λίστα.

Όπως είπαμε νωρίτερα, ολόκληρη η υπόθεση αυτής της απάτης βασίζεται στο ότι το θύμα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να υλοποιήσουν τις κακές βουλές τους

Ωστόσο, εάν είχαν το χρόνο να ελέγξουν τον ιστότοπο του κλειδαρά, μπορεί εύκολα να ανακαλύψουν ότι ήταν απάτη.

Ευτυχώς για εσάς, έχετε πλέον βρει έναν αξιόπιστο, έμπειρο και επαγγελματία κλειδαρά που εξυπηρετεί την Καλλιθέα και όλη την Αθήνα.

Βελτιώστε τη λίστα σας

Επισκεφτείτε ιστοτόπους κλειδαράδων και διαπιστώστε αν πραγματικά έχουν μαγαζί στην περιοχή σας.

Ρωτήστε για το συνολικό κόστος

Προτού έρθει κάποιος και ξεκινήσει να εργάζεται στην ιδιοκτησία σας ρωτήστε για το συνολικό κόστος της υπηρεσίας.

Το κύριο σημείο αυτής της απάτης είναι το χαμηλό κόστος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτό δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον τελικό λογαριασμό. Το συνολικό κόστος είναι η πιο σημαντική τιμή για την οποία πρέπει να ανησυχείτε.

Αυτό ισχύει για όλες τις κατ’οίκων υπηρεσίες και όχι μόνο για τους κλειδαράδες. Δυστυχώς, αυτή η απάτη με χαμηλό κόστος εμφανίζεται και σε άλλους κλάδους.

Ζητήστε ταυτοποίηση

Θα πρέπει επίσης να αρνηθείτε κάποια υπηρεσία από οποιονδήποτε κλειδαρά που φτάνει χωρίς επώνυμα οχήματα ή δεν παρέχει έγκυρη μορφή αναγνώρισης.

Να είστε βέβαιοι, εδώ στον κλειδαρά Νίκο, κάθε ένας από τους εξειδικευμένους, έμπειρους και αξιόπιστους κλειδαράδες μας θα φτάσει με μια έγκυρη ταυτοποίηση.

Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους άλλους από τους απατεώνες κλειδαράδες

Τώρα που γνωρίζετε για αυτές τις απάτες πρέπει να το διαδώσετε. Πείτε το στους φίλους, την οικογένεια και τους αγαπημένους σας. Μέσω ενημέρωσης αυτοί οι απατεώνες θα χάσουν το πλεονέκτημά τους.

Όπως αναφέραμε, αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την απάτη και είναι απελπισμένοι. Εάν δείτε έναν κλειδαρά που προσφέρει χαμηλό κόστος υπηρεσίας, μάλλον θα είναι απατεώνας.

Κανένας κλειδαράς δεν θα πάει σε όλη την πόλη μόνο για 15. Εάν προσφέρουν τόσο χαμηλό κόστος, γνωρίζετε ότι θα προσθέσουν επιπλέον κόστος στον τελικό λογαριασμό για να διασφαλίσουν ότι καλύπτονται για το χρόνο τους.

Μείνετε ασφαλείς

Αξίζει να αισθάνεστε ασφαλείς στο σπίτι σας. Να γνωρίζετε ότι απατεώνες υπάρχουν παντού και να είστε προσεκτικοί.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος απάτης από αυτούς τους ψεύτικους κλειδαράδες. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να πέσετε θύμα αυτών των απατεώνων.

Ωστόσο, σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι έχετε υποστεί απάτη, καλέστε την αστυνομία και δώστε τους όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.